Επιστροφή

Έκτακτη ενημέρωση από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος

Καλησπέρα σας από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στην Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση των στοιχείων που αφορούν τα δεδομένα οδικής κυκλοφορίας έχουμε τα  εξής:

Από σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, αποδίδεται στην κυκλοφορία η νέα Εθνική οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ανοίγει μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, δηλαδή τόσο προς Θεσσαλονίκη, όσο και προς Αθήνα, για οχήματα έως 3,5 τόνους.

Γίνεται αντιληπτό ότι για οχήματα άνω των 3,5 τόνων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, μέχρι   την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών οδοστρώματος.

Εξαιρούνται του περιορισμού, τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας τα οποία παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων.

Στο οδικό δίκτυο, στο τρίγωνο μεταξύ Λάρισας -Καρδίτσας και Τρικάλων, όλες οι βασικές αρτηρίες είναι ανοικτές.

Το επιχειρησιακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί περισσότερες από 12.153 κλήσεις και έχει προβεί στην διάσωση 4594 συμπολιτών μας.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 9786 κλήσεις, 3576 διασώσεις  και 3070 αντλήσεις υδάτων από  πλημμυρισμένους χώρους.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας μέχρι και αυτή τη στιγμή προβαίνουν στην απάντληση υδάτων σύμφωνα με τα αιτήματα συμπολιτών μας που δεχόμαστε στο επιχειρησιακό  κέντρο.

Ταυτόχρονα, όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα σε πληγέντες των περιοχών της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων.

fireservice