Επιστροφή

Συνέχεια ενημέρωσης για τις ενέργειες του Π.Σ. μετά την εκδήλωση σεισμικής δόνησης στην περιοχή της Ελασσόνας Θεσσαλίας

 

 

Μετά τη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:16, στην περιοχή της Ελασσόνας Θεσσαλίας, το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί ογδόντα (80) κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί:

  • μία (1) απομάκρυνση ηλικιωμένου από την οικία του, στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας
  • δύο (2) απομακρύνσεις ηλικιωμένων από την οικία τους, στην περιοχή Μαγούλα Ελασσόνας
  • πενήντα (50) παροχές βοηθείας που αφορούν μεταφορές ηλικιωμένων και ασθενών από διαμερίσματα σε υπαίθριο χώρο, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, στον αστικό ιστό της πόλης της Λάρισας.

Συνεχίζονται οι περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ Ε/Π του Π.Σ. πραγματοποιεί εναέρια επιτήρηση και έλεγχο.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, ενώ ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος συντονίζει τις ενέργειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

 

Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας Α.Π.Σ.
Κηφισίας 37-39, Μαρούσι, Τ.Κ. 15123
Τηλ.: 2132047800, -801, -802
Email: press@fireservice.gr

fireservice