Επιστροφή

24-25/03/2007 Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

 

 

Με τις αρμόζουσες τιμές, εορτάστηκε σε όλη τη χώρα φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η Επέτειος της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου, η οποία συμπίπτει και με τη μεγάλη Γιορτή του Χριστιανισμού, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στην Αθήνα, η καθιερωμένη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στην οποία το πυροσβεστικό προσωπικό, για άλλη μια φορά, έδωσε δυναμικό παρόν. Οι επικεφαλής Αξιωματικοί, τα τμήματα των Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Δοκίμων Αρχιπυροσβεστών, οι άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ και η μπάντα του Π.Σ., άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, με την άρτια εμφάνισή τους.
Στην παρέλαση συμμετείχε μηχανοκίνητο τμήμα με υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στον Αττικό ουρανό πραγματοποίησαν διελεύσεις, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου BK 117 C1 και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

Ομιλίες για το μήνυμα της διπλής επετείου, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Υπηρεσίες της χώρας, ενώ στην τελετή που έλαβε χώρα, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στις 24 Μαρτίου 2008, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος  Β' Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Αρχιπύραρχος Κων/νος Βουνάσης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο κ. Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο κ. Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Ν. Ελλάδος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Δημητρίου, πλήθος αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Υπηρεσιών της Αττικής.
Στο μήνυμά του προς το Πυροσβεστικό προσωπικό, ο κ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας επεσήμανε: «...Την 25η Μαρτίου αποτίνουμε φόρο τιμής στους αθάνατους ήρωες του 1821, που με τη φιλοπατρία, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία τους, απελευθέρωσαν την πατρίδα μας από το βάρβαρο ζυγό και άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους». Και έκλεισε την ομιλία του, με την προτροπή «να σταθούμε πιστοί στην υψηλή αποστολή μας, βέβαιοι ότι επιτελούμε το ιερό μας καθήκον προς την Πατρίδα, τις επερχόμενες γενιές, αλλά και απέναντι στους αθάνατους ήρωες και μάρτυρες της Εθνικής επετείου, που γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα...».


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ