Επιστροφή

22/03/2013, 11:20, ΔΤ 2784, Περιφερειακές Συσκέψεις Γ.Γ.Π.Π. και Αρχηγού Π.Σ., στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ο δεύτερος σταθμός στη σειρά συναντήσεων και συσκέψεων, που πραγματοποιούν στις Περιφέρειες της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Γεωργακόπουλο.

Στόχος των συσκέψεων με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, όπως επίσης με τις περιφερειακές διοικήσεις και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που οργανώνονται ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, είναι:

• Η συζήτηση με τους ίδιους τους φορείς που εμπλέκονται στα έργα, μέτρα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως και στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

• Η αναζήτηση άμεσων λύσεων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

• Ο από κοινού σχεδιασμός δράσεων για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

• Η ενίσχυση των δομών συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Χθες οι κ.κ. Γεωργιάδης και Γεωργακόπουλος επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, ενώ σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου έχουν προγραμματισμένες συσκέψεις στην Κομοτηνή με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Αριστείδη Γιαννακίδη και δημάρχους της περιφέρειας. Στη συνέχεια θα μεταβούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, ενώ για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στην Ξάνθη με τον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας κ. Φώτιο Καραλίδη καθώς και με το δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη. Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Γεωργακόπουλος θα συναντηθούν επίσης με υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.

Για αύριο Σάββατο 23/3 είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

Σημειώνεται ότι βάσει του ΠΔ 101/2012 με το οποίο το Πυροσβεστικό Σώμα υπήχθη στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από φέτος υλοποιείται ο από κοινού, σχεδιασμός των δράσεων προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου.

Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726
http://www.fireservice.gr