Επιστροφή

ΔΤ 1058, 18/09/2004, 10:30, Συμβάντα

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου, σημειώθηκαν 97 δασικές πυρκαγιές, ανά την επικράτεια, οι σημαντικότερες εκ των οποίων ήταν εκείνες που εκδηλώθηκαν:

1. στις 15:10 χθες, στην περιοχή Μπουκοβίνα, του Δήμου Σελλών, στα Ιωάννινα. Για τη κατάσβεσή της επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ από αέρος έκαναν ρίψεις τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από τη πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 21:15, εκτιμάται ότι κάηκαν 60 στρέμματα δασικής έκτασης και 20 στρέμματα γεωργικής.

2. στις 17:15 χθες, στη περιοχή Οσκελός του Δήμου Νάξου, στο Νομό Κυκλάδων. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ από αέρος έκαναν ρίψεις δύο αεροσκάφη. Από τη πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 06:00, υπολογίζεται ότι αποτεφρώθηκαν 20 στρέμματα δασικής έκτασης και 180 στρέμματα χορτολιβαδικής.

3. στις 17:35 χθες, στη περιοχή Στόμιο - Οξύλινθου, του Δήμου Κύμης, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη. Από τη πυρκαγιά η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 01:35, εκτιμάται ότι κάηκαν 70 στρέμματα γεωργικής και 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν δεκάδες υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Η Υπηρεσία μας δέχτηκε 342 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, συγκροτήθηκαν 36 συνεργεία με 72 πυροσβέστες, οι οποίοι και προέβησαν σε 120 αντλήσεις υδάτων στη Θεσσαλονίκή και σε 31 στις Σέρρες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 02:15 σήμερα, σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο πενταόροφης πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Δελφών και Ορέστου, στη Θεσσαλονίκη. Λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (φελιζόλ, μονωτικά υλικά), η πυρκαγιά έλαβε διαστάσεις χωρίς, ωστόσο, να επεκταθεί στους υπόλοιπους ορόφους του κτιρίου. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, οι οποίοι κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά περίπου τρεις ώρες αργότερα. Για προληπτικούς δε λόγους, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι ένοικοι της πολυκατοικίας που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εντός των διαμερισμάτων τους. Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, προανάκριση διενεργεί το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 14:30 χθες, στο 5ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Αγίου Αθανασίου - Γέφυρας, στη Θεσσαλονίκη, όταν το υπ' αριθμ. ΜΟ - 7586 Ι.Χ. ΟPEL, συγκρούστηκε με τον υπ' αριθμ. ΑΜ- 61605 VALMET γεωργικό ελκυστήρα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο επιβατηγό όχημα και ν' απανθρακωθεί ο οδηγός του Β.Κ. Στο συμβάν έλαβαν μέρος εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα