Επιστροφή

ΔΤ 1091, 08/11/2004, 09:30, Συμβάντα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και ειδικότερα στις περιοχές Ελευσίνας, Πειραιά, Περιστερίου, Νίκαιας, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Ιλίου, είχαν ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία μας να δεχτεί 500 κλήσεις παροχής βοηθείας που αφορούσαν, κυρίως αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών κι επιχειρήσεων και απεγκλωβισμούς οχημάτων από δρόμους που πλημμύρισαν.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα, όσον αφορά τους πλημμυρισμένους δρόμους, δημιουργήθηκαν στην Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς επίσης, και στη συμβολή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στην Κοκκινιά, όπου παρασύρθηκαν 28 οχήματα από το χείμαρρο που σχηματίσθηκε.
Για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων επιλαμβάνονται 42 συνεργεία με 126 πυροσβέστες.
Το 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. επισκέφθηκε προκειμένου να ενημερωθεί ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας.


Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 02:40 σήμερα, στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης, όταν το υπ' αριθμ. ΥΧΡ 3454 Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο εξετράπει και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Από την πρόσκρουση τραυματίσθηκε θανάσιμα ο οδηγός του φορτηγού Κ.Ν. ετών 29. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα