Επιστροφή

ΔΤ 1101, 21/11/2004, 11:30, Συμβάντα

Οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, στη πόλη της Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων, πινακίδων και άλλων αντικειμένων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δέχτηκε συνολικά, 22 κλήσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, από τα έξι (6) συνεργεία, που συγκροτήθηκαν για το σκοπό αυτό.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 23:55 χθες, σε χώρο αποθήκευσης-συσκευασίας ιχθυοκαλλιέργειας, με την επωνυμία "Δίας ΑΕΒΕ" στον Άγιο Κωνσταντίνο, του Νομού Φθιώτιδος. Από την πυρκαγιά, κάηκαν υλικά συσκευασίας, φελιζόλ, μηχανολογικός εξοπλισμός κ.α. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια, διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Σε εμπρησμό από πρόθεση (μολότοφ) σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται η πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 04:20 σήμερα, σε ισόγειο κατάστημα (ηλεκτρονικών ειδών) στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 43 στα Εξάρχεια. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος, ύψους 40.000 ευρώ περίπου. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Δ/σης Π.Υ. Αθηνών.