Επιστροφή

ΔΤ 1802, 23/10/2007, 10:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 07:00 χθες, σε αγροτική αποθήκη στο Δ/Δ Κοίμησης, του Δήμου Ηράκλειας, στο νομό Σερρών. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μηχανήματα και αγροτικά προϊόντα της αποθήκης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Επιχείρηση για την απελευθέρωση άνω άκρου του Χ.Α. από ηλεκτρικό ταινιόδρομο, πραγματοποιήθηκε στις 10:13 χθες, στη Λεωφόρο Ειρήνης 46, στον Ταύρο. Στο συμβάν έλαβαν μέρος 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:35 σήμερα, σε μονοκατοικία, στον οικισμό Αγίων Θεοδώρων του Δ/Δ Διαβολιτσίου του Δήμου Ανδανίας, στο Νομό Μεσσηνίας. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία, ενώ στην προσπάθεια του να κατασβήσει την πυρκαγιά, υπέστη εγκαύματα ο Γ.Φ., ιδιοκτήτης της οικίας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν οκτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων που προκλήθηκαν από πλημμύρες και πτώσεις δέντρων.
Συγκεκριμένα:
Στο Νομό Αττικής, η Υπηρεσία μας δέχτηκε 42 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κυρίως κατοικιών και επιχειρήσεων και 45 κλήσεις για κοπές δέντρων.
Στο Νομό Ηλείας, η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε δύο αντλήσεις υδάτων και έξι κοπές δέντρων.
Στους Νομούς Ξάνθης και Δράμας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18 κοπές δέντρων.
Στο Νομό Φωκίδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Άμφισσας, η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε τέσσερις αντλήσεις υδάτων.
Σε όλη την Κρήτη πραγματοποιήθηκαν εννέα αντλήσεις υδάτων, 22 κοπές δέντρων και τέσσερις παροχές βοηθείας για αφαίρεση αντικειμένων.
Στην Κέρκυρα, η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε έξι αντλήσεις υδάτων, ενώ στο νησί της Σάμου, 12 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κτηρίων.
Τα παραπάνω περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Υπηρεσία μας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.