Επιστροφή

ΔΤ 1978a, 17/07/2008, 12:50, Συμβάντα

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου, εκδηλώθηκαν συνολικά 96 δασικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν:

α) η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αμπελάκια Τεμπών, στο Νομό Λαρίσης, που εκδηλώθηκε στις 15:00 χθες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προοδευτικά ανήλθαν σε 25 οχήματα με 57 πυροσβέστες, 40 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα, οκτώ Α/Φ και δύο Ε/Π. Τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, συνέδραμε η ΕΛ.ΑΣ., εξασφαλίζοντας  την εύκολη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων και η Γ.Γ.Π.Π. η οποία απέστειλε δώδεκα υδροφόρες των Ο.Τ.Α. από όμορους Δήμους, δύο χωματουργικά μηχανήματα του Στρατού, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις.
Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί  άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, σήμερα στις 08:30.

β) η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στην περιοχή Ακούμια του Δήμου Λάμπης, στο Νομό Ρεθύμνης στις 01:15 σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση. Στη κατάσβεση συμμετείχαν  14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με οκτώ πυροσβέστες και ένα Ε/Π. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, σήμερα στις 10:50.