Επιστροφή

ΔΤ 2094, 18/07/2009, 14:45, Εκδηλώσεις

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες στον Καρέα.

 

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε σήμερα στις 10:00, επιμνημόσυνη δέηση για τους Αρχιπυροσβέστες Μαλούκο Δημήτριο και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, τον Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρο, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκο Δημήτριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, το 1998.

Στο τρισάγιο, που πραγματοποιήθηκε στον τόπο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό και συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ηλιούπολης και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρων και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

Εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, στην τελετή, παρέστησαν επίσης, ο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας κ. Μ. Μουζάς, οι Δήμαρχοι Βύρωνα κ. Ν. Χαρδαλιάς και Καισαριανής κ. Σ. Τζόκας, ο Αντινομάρχης Αθηνών Κατριβάνος   Γεώργιος, σύσσωμη η Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., εθελοντικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ., καθώς και πολλοί συνάδελφοι.

Ο κ. Παυλόπουλος στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε : «Δεν ξεχνάμε την θυσία των ανθρώπων, πυροσβεστών και εθελοντών, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη με τη φωτιά, τη μάχη για το κοινωνικό σύνολο κάτω από αντίξοες συνθήκες και έδωσαν την ζωή τους θυσία», τονίζοντας το χρέος όλων: «να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, τα όποια πρέπει να πάρουμε για να προστατέψουμε τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

   Ο κ. Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας στη σύντομη ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πέρασαν 11 χρόνια από την ημέρα που έχασαν τη ζωή τους οι ήρωες μας και σήμερα δίνουμε ξανά τον όρκο, πως η θυσία τους δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη, αλλά θα φωτίζει και θα καθοδηγεί τον καθημερινό αγώνα μας για την προστασία του πολίτη, τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και τη μείωση των καμένων δασικών εκτάσεων».

   Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, εκ μέρους του Δημάρχου Ηλιούπολης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Μπότος.