Επιστροφή

ΔΤ 2107, 22/08/2009, 11:30, Συμβάντα

Στις 20:46 χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ Σέσι και Γραμματικού. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 14 οχήματα με 42 πυροσβέστες, οι οποίες σταδιακά ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 35 οχήματα με 121 πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 υδροφόρες των ΟΤΑ. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας οι επίγειες δυνάμεις, ενισχύθηκαν και με εναέρια μέσα τα οποία σταδιακά έφτασαν σε 9 Α/Φ και 5 Ε/Π.
Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση, της τεράστιας ποσότητας καύσιμης ύλης, καθώς και της ώρας της οποίας εκδηλώθηκε (νύχτα, χωρίς εναέρια μέσα) δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο.
Από το πρωί, οι άνεμοι ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα την επέκταση της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Βαρνάβα και Γραμματικού. Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων και κατά συνέπεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις πέραν του περιορισμού των μετώπων έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ζωής και την περιουσία των πολιτών. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι 3 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Δήμο Ελατίων στη Ζάκυνθο. Στην κατάσβεση, πέραν του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, λαμβάνουν μέρος 18 οχήματα με 46 πυροσβέστες από Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Α/Φ και 4 Ε/Π.

Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά στις πληγείσες περιοχές να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.