Επιστροφή

ΔΤ 2108β, 23/08/2009, 14:00, Συμβάντα

Η πυρκαγιά στη Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η ένταση των άνεμων, όπως αναμενόταν, έχει αυξηθεί και σε συνδυασμό με τη συνεχή αλλαγή της κατεύθυνσής, ευνοούν την περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ενημέρωσή μας, πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά, καθώς εξελίσσεται σε μία μεικτή ζώνη δασικών εκτάσεων και οικιστικών περιοχών.

Οι περιοχές στις οποίες αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά αναπτύσσεται ιδιαίτερα έντονα, είναι ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Παλλήνη, το Άνω και Κάτω Σούλι, ο Μαραθώνας, η Παλαιά Πεντέλη, το Πικέρμι κ.α.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες, κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να περιορίσουν τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης πυρκαγιάς.

Όσον αφορά τη διεθνή συνδρομή μετά από το αίτημα που υπέβαλε η Γ.Γ.Π.Π., ήδη επιχειρούν τα δύο Ιταλικά αεροσκάφη, ενώ σε λίγο αναμένονται άλλα δύο από τη Γαλλία, καθώς και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο.

Επιπλέον, η Κύπρος αποστέλλει τέσσερα οχήματα, καθώς και 60 δασοπυροσβέστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν με αεροσκάφος C-130.

Επειδή, η πυρκαγιά εξελίσσεται κοντά σε βασικούς οδικούς άξονες παρακαλούνται οι φίλοι οδηγοί που επιστρέφουν στην πρωτεύουσα, να δείξουν κατανόηση και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυρκαγιές: α) στη θέση Πλατανιστός του Δήμου Καρύστου, στην Εύβοια, β) στο Δήμο Ελατίων της Ζακύνθου, γ) στη Νήσο Σκύρο, στις θέσεις Ασπούς και Αχαιρούνες, δ) στη θέση Λιβαδόστρα, του Δήμου Πλαταιών στη Βοιωτία και ε) στο Δ.Δ. Ελαιοχωρίου του Δήμου Δύμης στην Αχαΐα.

Επιπλέον πριν από λίγο εκδηλώθηκε μία νέα πυρκαγιά στη θέση Πέτα, στα Καλύβια, κοντά στην Κερατέα, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο.

Σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.