Επιστροφή

ΔΤ 2109β, 24/08/2009, 14:00, Συμβάντα

Η πυρκαγιά στη Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά με συνεχώς μειούμενη ένταση, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται το τμήμα της περιμέτρου της πυρκαγιάς, που ελέγχεται από τις δυνάμεις κατάσβεσης.

Κύριο μέλημά μας παραμένει η προστασία των κατοίκων της περιοχής και των περιουσιών τους.

Οι περιοχές, οι οποίες παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα, αυτή τη στιγμή, είναι στην Καλλιτεχνούπολη, καθώς και στην περιοχή Διώνη προς Πικέρμι.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Κιθαιρώνα, καθώς οι άνεμοι προώθησαν το μέτωπό της προς την περιοχή του Πόρτο Γερμενό. Λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν κατέστη δυνατό να επιχειρήσουν αρχικά τα Α/Φ, παρά μόνο Ε/Π. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 7 Ε/Π, ενώ από τις 13.00 -καθώς οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν- συμμετέχουν και 2 Α/Φ τύπου CL 415. Τα εναέρια μέσα συνδράμουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή αριθμούν 25 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο και 60 υλοτόμους και αυξάνονται συνεχώς.

Επίσης, σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Κάρυστο, στις περιοχές Αετός και Μετόχι, όπου επεμβαίνουν 11 οχήματα με 32 πυρ/στες, 10 άτομα πεζοπόρο, καθώς και 4 Α/Φ.

Επιπλέον, μία νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11.20 σήμερα, στην περιοχή Καμαρωτή του Δήμου Ιωνίας, στη Χίο, στην οποία επιχειρούν 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο και 2 Ε/Π.

Τέλος, σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό, στη Ζάκυνθο, όπου πριν από λίγο εκδηλώθηκε μία νέα φωτιά, στην περιοχή Μέγα Αμπέλι, στο Δήμο Αρτεμισίων.

Σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.