Επιστροφή

ΔΤ 2116, 22/09/2009, 14:30, Συμβάντα

Τελετή αποφοίτησης νέων πυροσβεστών

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σπύρου Φλογαΐτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή αποφοίτησης των νέων Πυροσβεστών της 74ης εκπαιδευτικής σειράς, στο Παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στα Βίλια Αττικής. Στην τελετή παρέστησαν, σύσσωμη η Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Πυροσβεστών.

Τα πτυχία επέδωσε στους νέους Πυροσβέστες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Φλογαΐτης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ιδιαίτερή του χαρά για την ευκαιρία που του εδόθη, να παρευρίσκεται στην εκδήλωση αυτή, συγχαίροντας τους αποφοιτήσαντες, για την επιλογή τους να θέσουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος.

Προηγούμενα, ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών Επιπυραγός Γρηγορίου Παύλος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και απευθυνόμενος στους αποφοιτήσαντες, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι : «τα καθήκοντα που αναλαμβάνετε είναι δύσκολα και το έργο που θα επιτελέσετε, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και σκληρό, συνάμα όμως σπουδαίο και απόλυτα κοινωνικό».

Σημειώνεται, ότι συνολικά ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους , 223 νέοι Πυροσβέστες και οι οποίοι εντάσσονται πλέον στην οργανική δύναμη του Π.Σ.