Επιστροφή

ΔΤ 275c, 29/11/2001, 23:00, Συμβάντα

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τη Σάμο, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές του νησιού να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις. Οι περιοχές που παρουσίασαν ιδιαίτερα προβλήματα από τη βροχή είναι το Καρλόβασι, ο Μαραθόκαμπος, το Ηραίο, ο Πύργος, το Κοκάρι και το Βαθύ. Η Υπηρεσία μας, μέχρι στιγμής, έχει δεχθεί, 45 κλήσεις για παροχή βοηθείας, που αφορούσαν αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμό ατόμων από οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί από τα νερά κ.λπ. Για την αντιμετώπιση των περιστατικών έχουν συσταθεί από τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες 13 σωστικά συνεργεία και προς το παρόν, και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ήδη, τα καιρικά φαινόμενα από το πρωί βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο στο νησί μετέβηκαν με ελικόπτερο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας. Στη Σάμο, επίσης, για παν ενδεχόμενο, έχουν μεταβεί αεροπορικώς ομάδα 31 ατόμων από την 1η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό, 1 ερπυστριοφόρο όχημα και 1 Jeep 4x4, καθώς και 45 σπουδαστές της Σχολής Ανθυποπυραγών, ενώ καταφθάνουν στο νησί, με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού, 15 οχήματα με πλήρωμα 45 ατόμων από το Λεκανοπέδιο Αττικής και ένα ασθενοφόρο με γιατρό της Υπηρεσίας μας.

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις, έπληξαν τα Δωδεκάνησα, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, και ειδικότερα, τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου έχει δεχτεί, μέχρι στιγμής, 2 κλήσεις για αντλήσεις όμβριων υδάτων, ενώ το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου χρειάστηκε να επέμβει σε 2 περιπτώσεις, για παροχή βοηθείας. Τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται, προς το παρόν, σε ύφεση. Ωστόσο, οι τοπικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού συμβάντος.

Νεκρός, δυστυχώς, βρέθηκε, στις 07:30 σήμερα, στο Ηλιόκαστρο Ερμιόνης, ο Μπόλμπος Αθανάσιος 65 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 27/11. Στις προσπάθειες για την ανεύρεσή του, συμμετείχαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου, και δύο ειδικά εκπαιδευμένοι διασωστικοί σκύλοι με τους συνοδούς τους από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.

Πυρκαγιά ξέσπασε, στις 11:00 σήμερα το πρωί, σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Καμπουρίδου 8Α, του Δήμου Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο έργο της κατάσβεσης, έλαβαν μέρος 16 οχήματα με 42 πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 11.000.000 δρχ. Για τα αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.