Επιστροφή

ΔΤ 278a, 02/12/2001, 23:45, Συμβάντα

Σώος βρέθηκε σήμερα, στις 13:30, από υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας ο Δημήτριος Τσούρας 17 ετών, ο οποίος αγνοείτο από τις 19:30 χθες. Ο νεαρός βρέθηκε σε ακατοίκητο σπίτι, στην περιοχή μεταξύ Στεφάνης και Πύλης Θηβών, στο οποίο είχε καταφύγει για να προφυλαχθεί από την έντονη χιονόπτωση. Για τον εντοπισμό του, πήραν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες και εξαμελής ομάδα διάσωσης της Ε.Μ.Α.Κ. με έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.
Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα, στις 11:00, από άνδρες της υπηρεσίας μας, ο Βουτσινάς Δημήτριος του Αντωνίου 21 ετών, ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες, οδηγώντας το υπ' αριθμ. ΝΟΥ 6046 Ι.Χ.Ε. αυτ/το, στο 7ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σάμης-Αγ. Ευφημίας στην Κεφαλονιά, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα, από ύψος 15 μέτρων. Το αυτοκίνητο με το πτώμα του άτυχου νεαρού, εντόπισαν στις 10:40 ψαράδες της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν την υπηρεσία μας. Στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Απανθρακωμένη βρέθηκε στις 17:40 σήμερα, στο Δ/Δ Κορακάδες του Δήμου Κορισσίων της Κέρκυρας, η Λέσση Μαρία, σύζυγος Λέσση Ανδρέα 72 ετών. Τα ρούχα της άτυχης γυναίκας, πήρανε φωτιά, ενώ βρισκόταν κοντά στην θερμάστρα του σπιτιού της, και στη συνέχεια βγήκε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού της, όπου και βρέθηκε νεκρή από τους πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος. Για τα αίτια του θανάτου της διενεργείτε προανάκριση.
Οι βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι που επικράτησαν κατά την διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου, στο λεκανοπέδιο της Αττικής, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγειες κατοικίες και καταστήματα και να πέσουν δέντρα, στην περιοχή κυρίως των βορείων προαστίων. Μέχρι στιγμής το Συντονιστικό Κέντρο έχει δεχτεί περί τις 45 κλήσεις, εκ των οποίων έγινε ενέργεια στις 38 και συγκεκριμένα 13 αντλήσεις υδάτων και 25 κοπές δέντρων.