Επιστροφή

ΔΤ 286a, 09/12/2001, 21:00, Συμβάντα

Απεγκλωβίστηκε περί τις 16:00 μ.μ από το καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας, η ομάδα των νεαρών, που είχε αποκλειστεί λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που έπεφταν στην περιοχή. Οι εγκλωβισμένοι (23 άτομα και ένας σκύλος) οδηγήθηκαν με οχήματα της Υπηρεσίας μας, στο τελεφερίκ εκτός από τους οδηγούς που μεταφέρθηκαν στο σημείο που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους. Ωστόσο, δύο οχήματα παραμένουν στο σημείο, αφού ήταν αδύνατο τα σωστικά συνεργεία να τα απελευθερώσουν. Σημειώνεται, ότι το ύψος του χιονιού στην περιοχή έφτανε σε πολλά σημεία τα δύο μέτρα. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 2 ερπυστριοφόρα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ καθώς και 4 τζίπ (4Χ4), με αντίστοιχο αριθμό ανδρών.


Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με φορτηγό σημειώθηκε στις 11:00 σήμερα το πρωί στην αφύλακτη διάβαση Κρωβύλης Σαππών του Ν. Ροδόπης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του φορτηγού. Συγκεκριμένα, η υπ. αριθ' 613 αμαξοστοιχία με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με το υπ' αριθ. ΚΟΒ 2730 φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Χασάν Ρετζέπ Ιμπραάμ. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν, 2 οχήματα με 6 άντρες από την Π.Υ Κομοτηνής και Π.Κ. Σαπών, οι οποίοι αφού απεγκλώβισαν τον άτυχο οδηγό, τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.


Πυρκαγιά, εκδηλώθηκε σήμερα και περί ώρα 10:15 Επισκοπικό (αίθουσα δίπλα στο Τζαμί, που χρησιμοποιείται για θρησκευτικές εκδηλώσεις) του Μουσουλμανικού Τεμένους στη κοινότητα Αρίσβη του δήμου Σαππών. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 3 οχήματα με 8 άντρες από την Π.Υ Κομοτηνή. Οι ζημιές από την πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 3 εκατομμύρια δρχ περίπου, ενώ για τα αίτια της διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση στη Σαμοθράκη με αποτέλεσμα να παραμένει αποκλεισμένο ολόκληρο το νησί για δεύτερη μέρα. Επιπλέον, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού έχει σημειωθεί διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού. Σημειώνεται, ότι από την έντονη χιονόπτωση προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στη νήσο Λήμνο. Μάλιστα, έξι αυτοκίνητα ξέφυγαν της πορείας τους, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από τον παγετό που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας, ευτυχώς, όμως, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός και όλα τα οχήματα απεγκλωβίστηκαν από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Προβλήματα, επίσης από την κακοκαιρία που επικρατεί το διήμερο σημειώθηκαν και στην περιοχή του Έβρου, όπου τα χωριά, Μεταξάδες, Λαδή, Βρυχηκά, Ισαάκειο και Πετράδες, συνεχίζουν να παραμένουν αποκλεισμένα.
Σώοι ευτυχώς, διασώθηκαν περί ώρα 20.30, οι τέσσερις εκδρομείς που λόγω της έντονης χιονόπτωσης είχαν εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητός τους, νωρίς το απόγευμα, στην περιοχή Βένιζα στα Μέγαρα. Για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκε ένα όχημα με τρεις άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μεγάρων, το οποίο και ρυμούλκησε το όχημα σε ασφαλές σημείο.