Επιστροφή

ΔΤ 288a, 11/12/2001, 23:30, Συμβάντα

Συνελήφθη επ΄αυτοφόρω από υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας, στη Θεσπρωτία, ο κτηνοτρόφος, Νούσιας Αθανάσιος του Ζήκου, ετών 46, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, σε Κοινοτική δασική έκταση, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αετού, του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. Ο Νούσιας κρατείται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας για να οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του Αυτόφωρου.

Σώοι, ευτυχώς, διασώθηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων, που λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη χιονόπτωση) είχαν εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό τους, από νωρίς το απόγευμα, στην περιοχή Επτά Πηγές, στην Πάρνηθα. Για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας και στην περιοχή η οποία ήταν ιδιαίτερα δύσβατη, έσπευσαν δύο οχήματα - εκ των οποίων το ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με 10μελές πλήρωμα.

Τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκε ο Τριαντάρης Θωμάς του Γεωργίου, 90 ετών, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19:22 σήμερα, στην οικία όπου διέμενε, στο Δ.Δ. Ελληνόπυργου, του Δήμου Ιθώμης, Νομού Καρδίτσης. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 3 οχήματα με 10 πυροσβέστες, οι οποίοι αφού περιόρισαν την πυρκαγιά, εντόπισαν απανθρακωμένο στο εσωτερικό του σπιτιού τον ηλικιωμένο άνδρα. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.