Επιστροφή

ΔΤ 290b, 14/12/2001, 22:00, Συμβάντα

Στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των εκτάκτων καταστάσεων, λόγω καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, καταιγίδες, βροχές), που έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα σε ολόκληρη τη Χώρα και κυρίως στο εθνικό οδικό δίκτυο, λαμβάνονται, με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ύστερα από εισήγηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Παναγιώτη Φούρλα τα εξής μέτρα και συγκεκριμένα:
α) Δημιουργούνται πέντε σταθμοί βάσης στο εθνικό οδικό δίκτυο στα σημεία:
· Αρτεμίσιο
· Μαλακάσα
· Μαρτίνο
· Τέμπη
· Αλμυρό
Οι σταθμοί βάσης θα περιλαμβάνουν:
· Ένα ιδιωτικό γερανό και ένα προωθητικό μηχάνημα που θα έχουν μισθωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
· Ένα γερανό έλξεως, ένα υδροφόρο τύπου UNIMOG, ένα ερπυστριοφόρο άρμα και ένα Jeep, οχήματα που θα διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα. Επικεφαλής του σταθμού βάσεως και καθ' όλο το 24ωρο θα είναι Αξιωματικός της Υπηρεσίας μας.
β) Τα μέτρα ξεκινούν από αύριο το πρωί και Ω/10.00, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη Χώρα. Τα μέτρα αυτά θα επαναλαμβάνονται κάθε φορά που προβλέπεται δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
γ) Παρακαλούνται οι φίλοι οδηγοί και γενικά όλοι οι συμπολίτες μας, που θα αντιμετωπίσουν τυχόν πρόβλημα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων να επικοινωνούν καλώντας σε βοήθεια με το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο τηλέφωνο 199.