Επιστροφή

ΔΤ 292, 16/12/2001, 11:00, Συμβάντα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, περί Ω/04:39 στο 24ο χιλ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, όταν το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΜ 2664, παρέκκλινε από την πορεία του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ανετράπη στο πρανές της Εθνικής οδού. Από το αυτοκίνητο απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος ο Κολιάκης Στέφανος. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού έλαβαν μέρος 4 οχήματα με 12 Πυροσβέστες από την Π.Υ. Ελευσίνας και την 1η Ε.Μ.Α.Κ.. Ο τραυματισμένος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τυχόν έκτακτες καταστάσεις λόγω των καιρικών φαινομένων, συνεχίζεται η εφαρμογή του ειδικού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την τοποθέτηση ειδικών γερανοφόρων, προωθητικών μηχανημάτων και ειδικών διασωστικών οχημάτων σε τέσσερις σταθμούς βάσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο, καθώς και με την περιπολία Πυροσβεστικών οχημάτων, κατάλληλα εξοπλισμένων στα σημεία που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα.
Τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπεται να ενταθούν, παρουσιάζοντας ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και στα πεδινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.