Επιστροφή

ΔΤ 293, 17/12/2001, 10:45, Συμβάντα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Διακονιάρη στην Πάτρα. Οι δύο αγνοούμενοι, Αντωνόπουλος Αλέξιος του Παναγιώτη, 53 ετών, και ο υιός του Αντωνόπουλος Ιωάννης, 9 ετών, επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. με αριθμό κυκλοφορίας ΑΧΚ 6771, και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν γέφυρα του χειμάρρου. Για τον εντοπισμό τους διεξάγεται έρευνα κατά μήκος του χειμάρρου από υπαλλήλους της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από την ομάδα αυτοδυτών της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος επίσης, στις εκβολές του χειμάρρου στη θάλασσα, το πυροσβεστικό πλοιάριο Πετράκης καθώς και πλοιάριο του Λιμενικού. Η νεροποντή δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στις περιοχές Εγλυκιάδας και στον Δήμο Παραλίας Πατρών, όπου έχουν πλημμυρίσει πολλές κατοικίες και καταστήματα, ενώ μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων παρασύρθηκε από το νερό. Μέχρι στιγμής το Συντονιστικό Κέντρο έχει δεχθεί 280 κλήσεις για παροχή βοηθείας κι έχουν συσταθεί 40 σωστικά συνεργεία με 250 πυροσβέστες. Το έργο της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύουν δυνάμεις από τις όμορες υπηρεσίες, από την Αθήνα και την 1η Ε.Μ.Α.Κ.


Σώος, βρέθηκε στις 00:05 ο Καρνέζης Στάθης ετών 51, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην τοποθεσία Κυκλάμινα κοντά στο εκκλησάκι Αγ. Γεώργιος στην Πάρνηθα χθες στις 21:30. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 2 οχήματα της υπηρεσίας μας εκ των οποίων το ένα ερπυστριοφόρο με 7 Πυροσβέστες.


Nεκρός ανασύρθηκε χθες, στις 08:20 από άνδρες της υπηρεσίας μας, ο Κραβαρίτης Νικόλαος του Ευσταθίου 30 ετών, ο οποίος οδηγώντας το υπ. αριθ. ΧΝ 6829 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο 10 χιλ. Ιστιαίας - Xαλκίδας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε ελαιόδενδρο. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 1 πυρoσβεστικό όχημα με 3 πυροσβέστες από την Π.Υ Ιστιαίας.
Συνεχίζονται και σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρα. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τυχόν έκτακτες καταστάσεις, εξακολουθεί η εφαρμογή του ειδικού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την τοποθέτηση ειδικών γερανοφόρων, προωθητικών μηχανημάτων καθώς και ειδικών διασωστικών οχημάτων σε τέσσερις σταθμούς βάσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.
Επίσης πυροσβεστικά οχήματα, κατάλληλα εξοπλισμένα, θα περιπολούν καθ΄όλο το 24ωρο στα σημεία που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα.
Εφιστούμε την προσοχή των φίλων οδηγών για την ασφαλή μετακίνησή τους ειδικά στις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν τυχόν έξαρση των καιρικών φαινομένων.
Συνίσταται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των αυτοκινήτων και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία που υπάρχουν έντονα προβλήματα.