Επιστροφή

ΔΤ 294a, 18/12/2001, 09:30, Συμβάντα

Απελευθερώθηκε τελικά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο βοσκός κ. Φουνταλής Μιχαήλ, ετών 70, που ήταν εγκλωβισμένος στο ποιμνιοστάσιο του από την Παρασκευή, εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων. Η στάνη βρισκόταν στην περιοχή Αγ. Τριάδος, στους πρόποδες του Βερμίου, στη Νάουσα, και το ύψος του χιονιού στο σημείο αυτό, υπερέβαινε τα δύο μέτρα. Για την απελευθέρωσή του, κινητοποιήθηκε ένα ειδικό ερπυστριοφόρο της 2ης ΕΜΑΚ και πέντε πυροσβέστες, (οι τρεις από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας) οι οποίοι κατάφεραν με πολύ δυσκολία να φτάσουν στο σημείο και να τον απεγκλωβίσουν. Το ποιμνιοστάσιο βρίσκεται στους πρόποδες του Βερμίου και το χιόνι στην περιοχή, που ήταν δύσβατη, ξεπερνούσε τα δύο μέτρα.


Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους, στο 20ο χλμ της επαρχιακής οδού Κατερίνης-
-Παλιόστανης, του Δ.Δ. Αλωνίων, Δήμου Πύδνας, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων. Για την απελευθέρωσή τους κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, με ένα όχημα και τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι παρέλαβαν τους τέσσερις επιβάτες και τους μετέφεραν με ασφάλεια σε φιλικά τους σπίτια στο Δ.Δ. Αλωνίων. Οι εγκλωβισμένοι ήταν οι: Παππάς Γεώργιος του Αθανασίου, ετών 38, Παππάς Παναγιώτης του Αθανασίου, ετών 32, Λένος Αντώνιος του Χρήστου, ετών 40 και Κουκιώτης Θωμάς του Παναγιώτη, ετών 43.


Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Διακονιάρη, στην Πάτρα. Οι έρευνες διεξάγονται κατά μήκος του χειμάρρου Διακονιάρη, από υπαλλήλους της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από ομάδα αυτοδυτών της 1ης ΕΜΑΚ. Επιπλέον, στις εκβολές του χειμάρρου Διακονιάρη, έρευνες διεξάγει και το πυροσβεστικό πλοιάριο "Πετράκης".
Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, ήδη έχουν αντιμετωπιστεί όλες σχεδόν οι κλήσεις που δέχθηκε η Υπηρεσία μας, για κάθε είδους παροχή βοηθείας.
Η κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες και περί Ω/21.45, στο 35ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Πατρών (Κακιά Σκάλα), είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του υπ' αριθ. ΥΥΥ-9545 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Από το όχημα απεγκλωβίστηκαν σώοι ο Ουτόπουλος Δημήτριος και η Καρούμπαλη Χριστίνα. Για την απελευθέρωσή τους έσπευσαν στο σημείο δύο οχήματα, με έξι άτομα, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μεγάρων και την 1η ΕΜΑΚ.
Επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ορεστιάδα-Αθήνα, με αριθμό 617, ακινητοποιήθηκε, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, περί Ω/21.00, στην περιοχή Πετράδων Διδυμότειχου. Το ύψος του χιονιού στην περιοχή ξεπερνά τα δύο μέτρα, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των επιβατών. Την περιοχή προσπαθούν να προσεγγίσουν δύο οχήματα, με οκτώ άτομα, από την Π.Υ. Διδυμότειχου, δύο βαρέα μηχανήματα της Νομαρχίας, πέντε οχήματα Stayer καθώς και άλλα μηχανήματα του στρατού, για την απελευθέρωση των επιβατών. Επιπλέον, προσπάθειες γίνονται από πλευράς ΟΣΕ, για τη ρυμούλκηση της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας από άλλη, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν αποδώσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην αμαξοστοιχία επιβαίνουν 116 άτομα.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ωστόσο οι εθνικοί δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Εφιστούμε την προσοχή στους φίλους οδηγούς να μη μετακινούνται άσκοπα και σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.