Επιστροφή

ΔΤ 296b, 20/12/2001, 22:30, Συμβάντα

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Διακονιάρη, στην Πάτρα. Σήμερα και περί Ω:17:30 ανεβρέθει νεκρός ο Αντωνόπουλος Αλέξιος, ετών 53, στην περιοχή Λακόπετρα του Νομού Αχαΐας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του υιού του αποθανόντος, θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας (μετά από διακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας), από την Π.Υ. Πατρών, την 1η Ε.Μ.Α.Κ. και το πυροσβεστικό πλοιάριο "Πετράκης".

Βρέθηκε τελικά, σώος και αβλαβής, o κτηνοτρόφος Νικούδης Δανιήλ, που είχε εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιο του, στην περιοχή Μπάρα-Πενταλόφου της Ορεστιάδας. Έπειτα από προσπάθειες 2 ημερών, οι άνδρες της Π.Υ. Ορεστιάδας κατάφεραν να προσεγγίσουν τον αποκλεισμένο βοσκό και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Στην επιχείρηση έλαβε μέρος 5μελής ομάδα διάσωσης, με 1 όχημα της Υπηρεσίας μας, μαζί με τη συνδρομή ενός προωθητικού μηχανήματος κι ενός φορτωτή του Δήμου Τριγώνου του Νομού Έβρου.
Ομάδα 5 ατόμων, εγκλωβίστηκε λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε ξενώνα στην Παλαιά Σκοτίνα του Νομού Πιερίας. Οι εγκλωβισμένοι κάλεσαν σε βοήθεια, σήμερα το μεσημέρι, την Υπηρεσία μας. Για την αναζήτησή τους κινητοποιήθηκε ομάδα διάσωσης της Π.Υ. Κατερίνης, η οποία κατάφερε να απεγκλωβίσει και να μεταφέρει, ευτυχώς σώους, τους εγκλωβισμένους στο Νέο Παντελεήμονα. Οι εγκλωβισθέντες είναι οι εξής: Βασιλειάδης Παύλος ετών 26, Παπαδόπουλος Θωμάς ετών 22, Γκουντζέλη Εύη ετών 24, Πινακά Ελένη ετών 19, Κώστα Έφη ετών 24, όλοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ένα όχημα της Π.Υ. Κατερίνης κι ένα ερπυστριοφόρο όχημα της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. με 8μελές πλήρωμα.
Νεκρός ανασύρθηκε, στις 18:20, από άνδρες της Υπηρεσίας μας, ο Μάρας Χριστόφορος, ετών 76, ο οποίος οδηγώντας το υπ'αριθ. ΧΧ 7573 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο 5ο χλμ της παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών εξετράπει της πορείας του λόγω ολισθηρότητας του δρόμου. Στην επιχείρηση πήραν μέρος ένα Πυροσβεστικό όχημα με 4 Πυροσβέστες από την Π.Υ. Κορίνθου.