Επιστροφή

ΔΤ 297a, 21/12/2001, 16:30, Ανακοινώσεις

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τυχόν έκτακτες καταστάσεις λόγω των καιρικών φαινομένων, τίθονται και πάλι σε εφαρμογή από σήμερα τα μέτρα του ειδικού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την τοποθέτηση ειδικών γερανοφόρων, προωθητικών μηχανημάτων και ειδικών διασωστικών οχημάτων σε τέσσερις σταθμούς βάσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο, καθώς και με την περιπολία Πυροσβεστικών οχημάτων, κατάλληλα εξοπλισμένων στα σημεία που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα.
Τα σημεία στα οποία υπάρχουν οι τέσσερις σταθμοί βάσης είναι:
· Αρτεμίσιο
· Μαλακάσα
· Μαρτίνο
· Αλμυρός
Τα καιρικά φαιινόμενο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τη Στερεά (συμπεριμβανομένης της Αττικής) και στη Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο θα επεκταθούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Εφιστούμε την προσοχή των φίλων οδηγών για την ασφαλή μετακίνηση τους ειδικά για τις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν τυχόν έξαρση των καιρικών φαινομένων.
Συνίσταται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των αυτοκινήτων και εφόσον αντιμετωπίσουν τυχόν πρόβλημα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων να επικοινωνούν καλώντας σε βοήθεια το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο τηλέφωνο 199.