Επιστροφή

ΔΤ 302a, 26/12/2001, 10:30, Συμβάντα

Κατασβέστηκε σήμερα στις 01:00, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21:25 χθες, σε μονάδα ηλεκτροδότησης υψηλής τάσης, στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η, στον Α.Η.Σ. Αγ. Δημητρίου Κοζάνης. Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε μονάδα 300 μεγαβάτ, εντός κτίσματος που στέγαζε 5 παρεμφερείς μονάδες, 80 φιάλες υδρογόνου και μετασχηματιστές υψηλής τάσης. Στην κατάσβεση της συμμετείχαν 10 οχήματα με 25 Πυροσβέστες από την Π.Υ Κοζάνης και από όμορες πόλεις. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.
Το Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω της μεγάλης κίνησης οχημάτων που θα παρατηρηθεί σήμερα στο οδικό δίκτυο της χώρας, και με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, έχει τοποθετήσει διασωστικά οχήματα, σε όλους τους κύριους οδικούς άξονες. Συγκεκριμένα, ειδικά διασωστικά οχήματα, θα εγκατασταθούν στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας, ενώ Πυροσβεστικά οχήματα εφοδιασμένα με διασωστικά εργαλεία, θα βρίσκονται σε πόλεις πλησίον και κατά μήκος των Εθνικών οδών:
Αθηνών - Λαμίας - Κατερίνης - Θεσσαλονίκης
Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών
Θεσσαλονίκης - Καβάλας - Ξάνθης - Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης
Πατρών - Αγρινίου - Άρτας - Ιωαννίνων και προς Ηγουμενίτσα
Πατρών - Πύργου
Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και προς Σπάρτη
Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν καθ' όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τις ημέρες που αναμένεται αυξημένη κίνηση οχημάτων.