Επιστροφή

ΔΤ 317a, 10/01/2002, 09:00, Συμβάντα

Απανθρακωμένος ανασύρθηκε ο Κουμουνδούρος Παναγιώτης του Νικήτα ετών 58, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στη 01:15, από άγνωστη αιτία, σε δώμα ταράτσας τριώροφης οικίας όπου διέμενε, στην οδό Μεσολογγίου 78 και Ταρσού, στη Νίκαια. Ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε να εξέλθει από την φλεγόμενο δώμα, ενώ η σύζυγός του πρόλαβε να διασωθεί. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος, διαπίστωσαν τον τραγικό θάνατο του,. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και απετράπη κάθε κίνδυνος επέκτασής της σε παρακείμενα σπίτια. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος έλαβαν μέρος έξι πυροσβεστικά οχήματα με 14 Πυροσβέστες. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες, στις 23:40, από άγνωστη αιτία, σε μονάδα μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. στον υδροηλεκτρικό σταθμό Στράτου Αιτωλοακαρνανίας. Λόγω της φύσης των καιγόμενων υλικών, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, χρησιμοποιήθηκαν αφρογόνα υλικά, ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στην παρακείμενη 2η μονάδα μετασχηματιστών. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τέσσερα οχηματα με 10 Πυροσβέστες.


Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των Ταμιωλάκη Ευστάθιου 48 ετών και Αλέξη Αγγελικής 46 ετών, στο Οροπέδιο Καθαρού, του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη. Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυο πυροσβεστικά οχηματα, εκ των οποίων το ένα ερπυστριοφόρο, με πέντε Πυροσβέστες