Επιστροφή

ΔΤ 514a, 07/08/2002, 23:45, Συμβάντα

Ο τραυματισμός 19 ατόμων είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος μεταξύ δύο λεωφορείων, στις 07:30 σήμερα, στην Ε.Ο. Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου Κρήτης, στην περιοχή Βουλισμένη. Το υπ' αριθμ. ΗΡΖ 8722 τουριστικό λεωφορείο προσέκρουσε στο πίσω μέρος του υπ'αριθ. ΗΡΖ 6383 λεωφορείου του Κ.Τ.Ε.Λ., στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε παρακείμενη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ. με αποτέλεσμα να παρασύρει μια γυναίκα. Στο τόπο του συμβάντος επενέβησαν άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες, οι οποίοι κάνοντας χρήση διασωστικών εργαλείων, απεγκλώβισαν από τους τροχούς του τουριστικού λεωφορείου σοβαρά τραυματισμένη την άτυχη γυναίκα και δέκα επιβάτες από το εσωτερικό του. Πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο άλλοι οκτώ επιβάτες του λεωφορείου του Κ.Τ.Ε.Λ., ελαφρά τραυματισμένοι. Οι απεγκλωβισθέντες παραδόθηκαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β, για διακομιδή τους σε νοσοκομείο όπου και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 17:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:36, στον Κουβαρά Αττικής. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή χαμηλής βλάστησης και δασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 60 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 20 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Τις ενέργειες κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Κόης. Από την πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 25 στρέμματα δασικής έκτασης. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:55 σήμερα, στη τοποθεσία Γερολάκος του Δήμου Κεραμιών στο νομό Χανίων. Στη προσπάθεια κατάσβεσής της παίρνουν μέρος 28 πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 85 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 110 ατόμων, ενώ νωρίτερα επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Η πυρκαγιά καίει γεωργικές εκτάσεις και χαμηλή βλάστηση. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη με το ελικόπτερο ΄΄Φλόγα 1΄΄, ο Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προς αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε επίσης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη περιοχή Πούντα, στο Δ.Δ. Τράπεζας Αιγίου, στις 18:00 σήμερα, σε δασική περιοχή. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στη κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 30 πυροσβεστικά οχήματα με 90 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο Α΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αχιλλέας Κοντογιώργος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προς αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 20:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:24, στην περιοχή Άνω Φανάρι του Δήμου Τροιζηνίας. Από την πυρκαγιά κάηκαν 50 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 20 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα οκτώ πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:40 σήμερα, από άγνωστη αιτία, στο εργοστάσιο ''INTERFILLIS Α.Β.Ε.Ε.'' στο 25ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, πλησίον των διοδίων της Ελευσίνας. Λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (πρώτες ύλες για παιδικές πάνες και συναφή έτοιμα προϊόντα) και του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλη την έκταση της επιχείρησης. Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η μεταλλική στέγη του επιφάνειας 2500 τ.μ. κτιρίου. Για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 23 πυροσβεστικά οχήματα με 70 πυροσβέστες.

Προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή ανεμοθύελλα που σημειώθηκε από 16:00 έως 19:00 σήμερα, σε ολόκληρη σχεδόν την Αν. Μακεδονία και Θράκη. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια των περιοχών αυτών επενέβησαν μέχρι τώρα σε 50 περιπτώσεις που αφορούν παροχές βοηθείας για κοπή δένδρων.