Επιστροφή

ΔΤ 742, 26/06/2003, 23:15, Σοβαρά συμβάντα

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 08:30 σήμερα, o 21χρονος Ευάγγελος Βλαχάκης του Ιωάννου, στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, πλησίον της αποβάθρας επιβίβασης, στο σταθμό του Θησείου. Ο άτυχος νεαρός έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επί της ηλεκτροφόρου ράγας του σιδηροδρόμου, από όπου ανασύρθηκε με ολικά εγκαύματα, από τους δέκα πυροσβέστες, που έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 15:00 σήμερα, στο 10ο χιλ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Θεσσαλονίκης. Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν, τα υπ' αριθμ. ΡΙΕ 8632, μάρκας BMW και ΚΜΒ 5975, μάρκας Peugeot Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, συγκρούστηκαν μετωπικά και στη συνέχεια τυλίχτηκαν στις φλόγες, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ο οδηγός και ο συνοδηγός του πρώτου, καθώς και ο οδηγός του δεύτερου, αγνώστων στοιχείων. Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε στα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, επεκτάθηκε στη συνέχεια, σε ξηρά χόρτα, πλησίον του οδοστρώματος, χωρίς ωστόσο να λάβει μεγάλες διαστάσεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών και ανάσυρσης των θυμάτων έλαβαν μέρος 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:35 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε Ι.Χ. γερανοφόρο όχημα, ιδιοκτησίας "General Transport lifting", επί της Αττικής οδού, στο Γέρακα. Οι 15 πυροσβέστες, που έφτασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος, με πέντε οχήματα, κατάφεραν να θέσουν σύντομα την πυρκαγιά υπό έλεγχο, αποτρέποντας τον κίνδυνο επέκτασής της σε παρακείμενα οχήματα. Το γερανοφόρο όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 19:30 σήμερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11:15, στην περιοχή Πηγάδια του Δήμου Αστακού, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Από την πυρκαγιά έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκταση 300 στρεμμάτων, περίπου, με πουρνάρια και ξηρά χόρτα. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες με είκοσι οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 45 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν συνολικά έντεκα αεροσκάφη εκ των οποίων: τέσσερα τύπου CL-215, τέσσερα τύπου CL-415 και τρία τύπου Grumman, καθώς επίσης και ένα ελικόπτερο, τύπου Mi-26. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Β΄ Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.