Επιστροφή

ΔΤ 750, 07/07/2003, 14:00, Σοβαρά συμβάντα

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:30 στο Α.Π.Σ. ο τέως Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποχαιρέτησε την ηγεσία και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στη τελετή επίσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και πυροσβέστες.
Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας στο λόγο του κατά τη διάρκεια της τελετής επισήμανε ότι ο τέως Υπουργός, με την αμέριστη συμπαράσταση που έδειξε στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο προσωπικό του, κέρδισε "…τον σεβασμό των υφισταμένων του, τη διάθεσή τους και το κέφι για δουλειά, την εκτίμηση τους…"
Αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Πυροσβεστικού Σώματος και την αναγνώριση αυτού από την ελληνική κοινωνία επί των ημερών της θητείας του κ. Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας την προσωπική του αγωνία και συμμετοχή στο πυροσβεστικό έργο, μέσα από μια συνεργασία "…της οποίας τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν η ανατροπή στη συνηθισμένη για δεκαετίες πρακτική των Σωμάτων Ασφαλείας, η αξιοκρατία όχι με λόγια αλλά με έργα, οι τομές σε όλα τα επίπεδα του πυροσβεστικού γίγνεσθαι και η προοπτική, αυτή χαράχθηκε με κόπο και θυσίες."
Στη συνέχεια στο κ. Χρυσοχοΐδη απονεμήθηκε το μετάλλιο της διαμνημόνευσης του "Αστέρα Αξίας και Τιμής" για την σημαντική προσφορά του στο Πυροσβεστικό Σώμα.