Επιστροφή

ΔΤ 754, 13/07/2003, 22:00, Σοβαρά συμβάντα

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 21:10', στο 20ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας. Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΥΜΤ 3688 Ι.Χ. όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο χαντάκι, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, η Κατσίκα Μαρία του Βασιλείου και να τραυματιστούν ο Λαβής Παναγιώτης του Δημητρίου και η Καρκανιά Μαρία του Δημοσθένη. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρεις (3) πυροσβέστες με ένα όχημα, οι οποίοι ανέσυραν την άτυχη γυναίκα καθώς και τους δύο τραυματίες και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν στο Γ.Ν.Ν. Λαμίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 19:25' χθες σε αποθήκη χάρτου της επιχείρησης "ΙΡΙΣ", συνολικής έκτασης περίπου 8.000 τ.μ., στην περιφερειακή οδό Οινόης - Αγίου Θωμά στα Οινόφυτα. Λόγω των εύφλεκτων υλικών και του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε, η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις, καταστρέφοντας τμήμα των εγκαταστάσεων έκτασης 3.000 τ.μ. Αμέσως κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Οι 70 πυροσβέστες με τα 23 οχήματα διαφόρων τύπων που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκτασή της στα παρακείμενα τμήματα των εγκαταστάσεων της επιχείρησης. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Οινοφύτων και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Νεκρός ανασύρθηκε, στις 10:15' σήμερα, ο Τζιάβος Φώτιος του Νικολάου, ετών 65, από αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή Ροδίτσα, στη θέση Χηβαδάρια του νομού Φθιώτιδος. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα από την 7η Ε.Μ.Α.Κ., οι οποίοι ανέσυραν τον άτυχο άνδρα με τη βοήθεια διασωστικού κάλου και φορείου. Κατόπιν διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Λαμίας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:15' σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη καφετέρια 'ΑΛΑΣΚΑ', στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Φιλαδελφέως, στο Κεφαλάρι. Λόγω της φύσης των καιγόμενων υλικών, η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η επιχείρηση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς -που ολοκληρώθηκε περίπου δύο ώρες αργότερα- κινητοποιήθηκαν άμεσα 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.