Επιστροφή

ΔΤ 755, 14/07/2003, 20:00, Σοβαρά συμβάντα

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 15:35 σήμερα, στην πλατεία παλαιάς Πεντέλης, στο 1ο χλμ της οδού Πεντέλης- Νέας Μάκρης, όταν, από άγνωστη αιτία, το υπ΄αρίθμ. ΖΖΧ 9743 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Σιδέρης Εμμανουήλ, συγκρούστηκε με την υπ΄αριθμ. ΖΚΖ 49 μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο Τάφα Νικόλαος, 30 ετών. Στον τόπο του συμβάντος έφθασαν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι, ανέσυραν, δυστυχώς νεκρό, τον νεαρό οδηγό της μοτοσικλέτας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί κάτω από το εμπρόσθιο μέρος του Ι.Χ.Ε.

Αναστάτωση προκάλεσε στους νοσηλευόμενους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 03:20 σήμερα, στο Εργαστήριο Ισοτόπων της Β΄ προπαιδευτικής παθολογικής κλινικής, η οποία βρίσκεται στο β΄ όροφο του κτιρίου Α΄ του Νοσοκομείου. Οι έξι πυροσβέστες, που έφθασαν στον τόπο της πυρκαγιάς με δύο οχήματα, κατέσβεσαν άμεσα την πυρκαγιά, αποτρέποντας τον κίνδυνο επέκτασής της σε θαλάμους ασθενών και δεν χρειάστηκε έτσι η μετακίνηση ασθενών ή η εκκένωση του κτιρίου. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Σε εμπρησμό από αγνώστους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 23:50 χθες, σε συνεργείο επισκευής μοτοσικλετών, στην οδό Πέτρας 13, στον Κολωνό. Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές πέντε μοτοσικλέτες, οι τρεις από τις οποίες ήταν ιδιοκτησίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος έντεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από την Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας.