Επιστροφή

ΔΤ 950a, 13/05/2004, 14:15, Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διεθνή Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος", η παραλαβή του νέου ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων, Super Puma, δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Στην τελετή, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, παρέστησαν : ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας, σύσσωμη η Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος Νιάρχου στην Ελλάδα, καθώς κι εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών .
Στην τελετή, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος.
Στην ομιλία του ο Αρχηγός του Π.Σ., αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα για τη σημαντική του αυτή προσφορά, επισήμανε ό,τι " είναι βαρύ το χρέος τόσο το δικό μου, όσο και όλων των συναδέλφων πυροσβεστών, να αξιοποιήσουμε το μέσο αυτό, με το καλύτερο δυνατό τρόπο, επ' ωφελείας όλου του Ελληνικού λαού. Για εμάς τους πυροσβέστες, ενέργειες σαν αυτή, αποτελούν δείγμα αναγνώρισης της δουλειάς μας και μας οπλίζουν με δύναμη και κουράγιο, ώστε να καταβάλλουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ".
Στην αντιφώνησή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", κ. Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα θα συνεχίσει να παρέχει την έμπρακτη στήριξή του στο Πυροσβεστικό Σώμα, θεωρώντας ότι είναι στόχος των δραστηριοτήτων του, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνεισφορά του στο έθνος και το κοινωνικό σύνολο.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, τόνισε την ιδιαίτερη χρησιμότητα τέτοιων προσφορών κι ευχήθηκε να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το νέο χρηστικό εργαλείο, στα χέρια των πυροσβεστών.
Ακολούθησε επίδοση τιμητικής πλακέτας του Π.Σ. στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", την οποία κι απένειμε στον κ. Δρακόπουλο, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης.