Επιστροφή

Δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων από την εταιρία BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στο Πυροσβεστικό Σώμα

Φωτογραφία

 

Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Υπαρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Ιωάννη Πετρούτσου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΠΣ Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, η εταιρία «BASF ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» προχώρησε στη δωρεά δύο (2) υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, μετά του εξοπλισμού τους, για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κ. Κηφισιά.

                      

Τα παραπάνω οχήματα, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού και 1800 λίτρων αφρογόνου υγρού, έχουν ήδη εγγραφεί στη δύναμη των οχημάτων του Σώματος, έχουν τεθεί σε κυκλοφορία κι είναι έτοιμα να συνδράμουν όπου παραστεί ανάγκη.

 

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την BASF Ελλάς ΑΒΕΕ για την προσφορά της, σημειώνοντας ιδιαίτερα: «Η μόνη λύση για να περιορίσουμε τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η βάση για το νέο μας δόγμα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, δεν είναι άλλη από την πρόληψη. Φυσικές καταστροφές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Σε εμάς εναπόκειται να βρούμε τα εργαλεία, έτσι ώστε να μετριάσουμε τα προβλήματα και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις. Με προτεραιότητα, βέβαια, να εξασφαλίσουμε τις ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον, τις περιουσίες των συμπολιτών μας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να έχουμε σήμερα στο πλευρό μας ανθρώπους, που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Ο Έλληνας πολίτης τρέφει μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τους χορηγούς. Είναι μία, θα έλεγα, πανάρχαια συνήθεια σε αυτόν τον τόπο. Παραλαμβάνουμε, λοιπόν, σήμερα δύο πολύ χρήσιμα οχήματα, που θα βοηθήσουν σημαντικά στο έργο των ηρωικών Πυροσβεστών μας.

Η πατρίδα μας είναι μια χώρα πανέμορφη, αλλά ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές. Αυτή την ομορφιά θέλουμε να την εξασφαλίσουμε και οι πρώτοι που την εξασφαλίζουν με ηρωισμό είναι οι Πυροσβέστες μας. Η σημερινή δωρεά είναι και μια κίνηση που υποδηλώνει κάτι ακόμα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την αναγνώρισή του. Γιατί όλοι μας, ως κοινωνία, πρέπει να αναγνωρίσουμε το δύσκολο, καθημερινό έργο κάθε Πυροσβέστριας και κάθε Πυροσβέστη, κάτω από πολύ δύσκολες, αντίξοες συνθήκες και συχνά, με κίνδυνο της ζωής τους. Σας ευχαριστώ».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλης Γούναρης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε: «Οι καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ετών μας έχουν όλους συγκλονίσει. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να δωρίσουμε δύο οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του. Θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους όλων στη BASF, την ευγνωμοσύνη μας για τις γυναίκες και τους άντρες πυροσβέστες, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον».

 

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, τόνισε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της εταιρείας – μέλους μας, BASF, να στηρίξει τις δομές του δημοσίου, παραδίδοντας στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο πυροσβεστικά οχήματα. Εύχομαι η πρωτοβουλία αυτή της BASF να βρει κι άλλους, πολλούς, μιμητές. Ως Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, δεσμευόμαστε να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας, ώστε και αυτά με τη σειρά τους να ευαισθητοποιηθούν για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας έμπρακτα σχετικές πρωτοβουλίες».

 

Στο τέλος της τελετής, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υπαρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος επέδωσαν αναμνηστικά δώρα του Πυροσβεστικού Σώματος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλη Γούναρη και στον Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιο Κελέμη.

 

Στην τελετή παρευρέθησαν, επίσης, ο Οικονομικός Διευθυντής της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Κώστας Τζαβέλλας, η Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Αθηνά Κυλλάφη, ο Sales Account Manager της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Μάριος Χριστάρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

fireservice