Επιστροφή

Έκτακτη ενημέρωση από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος

Έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας από τη Θεσσαλία πραγματοποίησε σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2023 και περί Ω/17:15, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

"Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στην Θεσσαλία.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα οδικά δίκτυα τα δεδομένα είναι τα εξής: στο τρίγωνο Λάρισα -  Καρδίτσα – Τρίκαλα, όλες οι βασικές αρτηρίες είναι πλέον ανοιχτές εκτός από τον άξονα Τρικάλων - Λάρισας στον οποίο κινούνται μόνο οχήματα έκτακτης ανάγκης και μηχανήματα έργου προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Και σε αυτό τον άξονα θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία τις επόμενες ώρες. Στην περιοχή της Μαγνησίας αποκαταστάθηκε σήμερα το οδικό δίκτυο προς Ζαγορά. Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ανοιχτός. Η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή και το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εκεί είναι το πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο αρχικά εκτεινόταν σε 3 χιλιόμετρα ενώ τώρα έχει περιοριστεί στο1 χιλιόμετρο. Οι εργασίες για την απόδοση του οδικού δικτύου στην κυκλοφορία συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή, χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή ακολουθώντας  τις οδηγίες των αρχών που βρίσκονται στα σημεία.

 Επίσης μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο και η αποκατάσταση θα πάρει αρκετό χρονικό

Από την Τρίτη 5, Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα το επιχειρησιακό κέντρο έχει δεχτεί 11.394 κλείσεις πανελλαδικά και έχει προβεί σε 4570 διασώσεις και απομακρύνσεις συμπολιτών μας προς ασφαλή σημεία Μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει λάβει 8822 κλήσεις. Αναλυτικά ανά Π.Ε. έχουμε τα εξής:

Η Π.Ε. Μαγνησίας έχει λάβει 2558 κλήσεις και έχει προβεί σε 634 διασώσεις.

Η Π.Ε. Λάρισας έχει δεχθεί 2920 κλήσεις και έχει προβεί σε 1328 διασώσεις

Η Π.Ε. Καρδίτσας έχει δεχτεί 1885 κλήσεις και έχει προβεί σε 896 διασώσεις.

Η Π.Ε. Τρικάλων έχει λάβει 1339 κλήσεις και έχει προβεί σε 676 διασώσεις.

Αναφορικά με τις περιοχές ανά Π.Ε. τα δεδομένα είναι τα εξής:

Στην Π.Ε. Καρδίτσας-Τρικάλων, στον Παλαμά πραγματοποιείται μόνο απάντληση υδάτων. Οι οικισμοί Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινά, Ψαθοχώρι, Καλογριανά και Πεδινό έχουν ερευνηθεί στο σύνολο τους. Στις Σοφάδες πραγματοποιούνται μόνο απαντλήσεις υδάτων. Στα Τρίκαλα και πιο συγκεκριμένα στο ορεινό δίκτυο προς Ασπροπόταμο ο εφοδιασμός με είδη πρώτης ανάγκης γίνεται με ελικόπτερο. Στα μεγάλα Καλύβια πραγματοποιούνται απαντλήσεις υδάτων. Στην Πηνειάδα προωθούνται είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.  

Στη Λάρισα, στη συνοικία Γιάννουλη πραγματοποιούνται μεταφορές ατόμων για λόγους υγείας και προληπτικούς λόγους. Στον Άγιο Θωμά, Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο πραγματοποιούνται απαντλήσεις υδάτων.

 

fireservice