Επιστροφή

Ο Αρχηγός ΠΣ στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος παρέστη, στις 15 Οκτωβρίου 2017, στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Εορδαίας για τον εορτασμό των 105 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Πτολεμαΐδας από τον τούρκικο ζυγό. Παρουσία πολιτικών αρχών, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Μετά τη δοξολογία έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της κεντρικής πλατείας, κατάθεση στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Ακολούθησε μαθητική παρέλαση και για πρώτη φορά παρέλασαν τμήματα από την Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας η οποία εδρεύει στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

 

Στην συνέχεια ο Αρχηγός συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Καρυπίδου και τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχο Αριστείδη Μαυρόπουλο, επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, όπου αντάλλαξαν απόψεις με το προσωπικό και την διοίκηση του σταθμού για λειτουργικά ζητήματα της υπηρεσίας.

Τέλος στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακολούθησε σύσκεψη για δράσεις πολιτικής προστασίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος και ειδικότερα για την προετοιμασία της συνάντησης των Αρχηγών των Πυροσβεστικών Σωμάτων Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ελλάδος καθώς και για την από κοινού άσκηση η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί μεταξύ των παραπάνω χωρών. Στην σύσκεψη παρέστησαν ο Αρχηγός ΠΣ, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας Πύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Τζιοβάρας .

Μετά τη σύσκεψη οι παραβρισκόμενοι απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό στους Δόκιμους Πυροσβέστες και το προσωπικό της Σχολής και συνομίλησαν μαζί τους.

fireservice