Επιστροφή

Σε Σάμο, Κω και Ρόδο μεταβαίνει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Σειρά παρεμβάσεων για την αντιπυρική προστασία των νησιών

Φωτογραφία

 

Σε Σάμο, Κω και Ρόδο μεταβαίνει (20-22 Μαΐου) ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο.

Σκοπός των επισκέψεων είναι ο καλύτερος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου σε τρία νησιά υψηλής επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες, στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας και ενίσχυσης της ετοιμότητας που προωθεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ηραίο Σάμου, όπου πραγματοποιούνται εκτενείς καθαρισμοί κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των αρμόδιων τοπικών αρχών, ενώ θα συμμετάσχει και στην τελετή παράδοσης δύο πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικές ομάδες του νησιού από αδελφοποιημένο Δήμο της Γερμανίας.

Στη συνέχεια, στην Κω, ο Υπουργός θα παραστεί σε άσκηση προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού στην περιοχή Ζιά. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη άσκηση είχε διοργανωθεί πριν από λίγες ημέρες και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενώ προγραμματίζονται κι άλλες σε διάφορα σημεία της χώρας και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Τέλος, στη Ρόδο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους φορείς του νησιού, ενώ και στα τρία νησιά που θα επισκεφθεί, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να μεταβεί στις αντίστοιχες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

fireservice