Επιστροφή

Τελετή αποφοίτησης 88ης εκπαιδευτικής σειράς Δοκίμων Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας

Φωτογραφία

Τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, εκπροσώπησε ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, στην αποφοίτηση των Δοκίμων Πυροσβεστών της 88ης Εκπαιδευτικής Σειράς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Αν. Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας, Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Αυξωνίδης.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών παραρτήματος Πτολεμαΐδας, Πύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: «[...] Μετά από ένα ολοκληρωμένο, μεστό και απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ολοκληρώσατε την βασική πυροσβεστική εκπαίδευση και αναλαμβάνετε από σήμερα τα πλέον δύσκολα καθήκοντα του Πυροσβέστη. Αξιοποιήστε τα εφόδια που πήρατε από τη Σχολή μας, τηρείστε τους κανόνες ασφαλείας και εφαρμόστε την πυροσβεστική τακτική και τέχνη στις διασωστικές και πυροσβεστικές επιχειρήσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Κυρίως όμως καλλιεργείστε το πνεύμα της ομαδικότητας και το αίσθημα της συναδελφικής αλληλεγγύης. Σας εύχομαι ολόψυχα ατομική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία καθώς και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα….».

Στη συνέχεια, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, στον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε: «…με την αποφοίτησή σας από τη Σχολή πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ρίχνεστε στην καθημερινή μάχη με τον κίνδυνο. Εντάσσεστε στον κύριο επιχειρησιακό βραχίονα Πολιτικής Προστασίας, στο ηρωικό Πυροσβεστικό Σώμα, την υπηρεσία που η πατρίδα της ανέθεσε την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου από κάθε είδους φυσική ή τεχνολογική καταστροφή. Η εκπαίδευσή σας βέβαια δεν τελειώνει εδώ. Από σήμερα ξεκινάει η δια βίου επαγγελματική σας μετεκπαίδευση, η οποία και θα περατωθεί ταυτόχρονα με το πέρας της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σας εύχομαι υγεία και καλή σταδιοδρομία…».

Τα πτυχία στους 3 νέους Πυροσβέστες που αποφοίτησαν από τη Σχολή Πυροσβεστών, παρέδωσε ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

Στη λιτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Αντιδήμαρχος Φουρκιώτης Νικόλαος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Σωτήριος Κορέλας.

fireservice