Επικαιρότητα

04/10/2022
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων μας υπενθυμίζει τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων τους από το 1978, τονίζοντας ότι: «Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης». Στην αποστολή και στο έργο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν ενταχθεί διασωστικοί σκύλοι με ρόλο δυναμικό στην έρευνα και διάσωση. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία, όποτε τους ζητηθεί, φτάνοντας σε σημεία και μέρη που η τεχνολογία δε μπορεί να προσεγγίσει και κάνουν δυνατό αυτό που φάνταζε αδύνατο, πάντα με γνώμονα τη σωτηρία και τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ζωής.

28/09/2022
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2022 Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδη, με τον Ισραηλινό Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Omer Bar-Lev, οποίος είναι αρμόδιος για το Πυροσβεστικό Σώμα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά και υψηλόβαθμων στελεχών των δύο Υπουργείων

26/09/2022
Ευρεία σύσκεψη, στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα για τον καλύτερο συντονισμό των Περιφερειών ενόψει της χειμερινής περιόδου, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

26/09/2022
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Χρήστου Στυλιανίδη, σε Σκιάθο και Σκόπελο. Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου. Τον Υπουργό συνόδευσε, επίσης, κατά την επίσκεψη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αθανάσιος Ζλατούδης.


24/09/2022
Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ευχαρίστησε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για τη σημαντική δωρεά που πραγματοποίησαν προς το Πυροσβεστικό Σώμα

11/09/2022
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τους Ευρωπαίους πυροσβέστες που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος προ-εγκατάστασης (pre-positioning pilot project 2022) που υλοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Επιτρόπου Janez Lenarčič, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων.

10/09/2022
• Το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης • Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης εγκαινίασε το πληροφοριακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα είναι και θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας!»

07/09/2022
Τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησε σήμερα 07 Σεπτεμβρίου 2022, στις 16:30, η Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ανθυποπυραγός Τζίμα Ραφαέλα, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

05/09/2022
Στην έκτακτη συνάντηση Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο την ενίσχυση της απόκρισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας / rescEU στις δασικές πυρκαγιές, μετείχε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.