Επικαιρότητα

22/03/2020
18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια

20/03/2020
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα Αττικής, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη, του Υπαρχηγού του ΠΣ, Αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, του Διευθυντή ΕΛ.ΑΣ. / Δ.Α.Α., Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, του Διοικητή Π.Σ. / Δ.Α.Α., Πύραρχου Γεώργιου Καραμανλή, του Διοικητή της ΥΠΑ Γεωργίου Δριτσάκου, του Προέδρου του Ε.Ο.Δ.Υ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, και του Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακής Λειτουργίας του αεροδρομίου Αλέξανδρου Αραβανή.

19/03/2020
Η Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό την παροχή έγκυρης ενημέρωσης σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, ολοκλήρωσε τη μεταγλώττιση στη νοηματική τριών τηλεοπτικών σποτ με χρήσιμες οδηγίες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19

18/03/2020
Προστατευόμαστε για να σας Προστατεύουμε

16/03/2020
Νίκος Χαρδαλιάς: “………Στο σημείο αυτό, με αφορμή τη σημερινή ανάληψη των ευθυνών μου, θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου και να τονίσω τα εξής: Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τη Δημόσια Υγεία. Πολιτεία και πολίτες από κοινού, συνεργαζόμενοι σε πνεύμα ομοψυχίας, θα το κατορθώσουμε.

16/03/2020
Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αποφασίζεται

14/03/2020
Αναστέλλονται οι ακόλουθες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (αναγράφεται ο σχετικός Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας – ΚΑΔ):

14/03/2020
Σε συνέχεια της Ενημερωτικής καμπάνιας για τον Κορωνοϊό από τη ΓΓΠΠ με θέμα: «Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση», η ΓΓΠΠ, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τετραψήφιο αριθμό 1135 του ΕΟΔΥ, όπου μπορεί να απευθύνεται το κοινό για κάθε σχετική πληροφορία.

10/03/2020
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ευχαρίστησαν σήμερα σε μία λιτή εκδήλωση τα 15 κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) για την άμεση ανταπόκριση και την ανθρωπιστική βοήθεια που προσέφεραν στην Ελλάδα, σε συνέχεια της ενεργοποίησης του ΕΜΠΠ από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων που δέχεται η χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

09/03/2020
Οι γυναίκες στο Πυροσβεστικό Σώμα απολαμβάνουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες συναδέλφους τους. Έμπρακτη απόδειξη αυτού είναι το γεγονός, ότι φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Πυροσβεστικό Σώμα τίμησε με το βαθμό του Αρχιπυράρχου, γυναίκα.