Επικαιρότητα

26/10/2022
«Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στην Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 με κατατακτήριες εξετάσεις»

26/10/2022
Το Μόναχο επισκέπτεται ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης (26-27 Οκτωβρίου), κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους της βαυαρικής κυβέρνησης.

22/10/2022
Η άσκηση ετοιμότητας, σε ανεμογεννήτρια στο Αιολικό Πάρκο «Άσπρη Πέτρα» στην Δημοτική Ενότητα του Κέχρου Ροδόπης του Δήμου Αρριανών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. στην «διάσωση σε ύψος».

21/10/2022
"Η Ελλάδα κόμβος συντονισμού της τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές και καύσωνα στη λεκάνη της Μεσογείου - Υπουργική Συνάντηση χωρών Αν. Μεσογείου στην Αθήνα" Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του Διαλόγου για τον Οδικό Χάρτη Μείωσης του Κινδύνου Καταστροφών των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα.

21/10/2022
Κοινοποίηση πίνακα ικανών υποψηφίων για εισαγωγή, μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας 2022-2023.

15/10/2022
Έκτακτη ενημέρωση για τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στην Κρήτη, από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό

13/10/2022
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από σήμερα το βράδυ αρκετές περιοχές της χώρας.

13/10/2022
Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών (International Day for Disaster Risk Reduction) σήμερα, μια ημέρα που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με στόχο την αύξηση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών απέναντι σε κινδύνους καταστροφών, καθώς και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για τη λήψη μέτρων περιορισμού των κινδύνων αυτών.

05/10/2022
• 15 ατομικές στολές δασικής πυρκαγιάς, με πλήρη εξάρτυση, δώρισε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, στο Δήμο Φοινικαίων Αλβανίας

05/10/2022
Συμφωνία ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον τομέα της δασοπροστασίας και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών υπεγράφη χθες από τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνιο Καμπουράκη και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος 2040» με έδρα τη Ρόδο, την οποία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της, Νεκτάριος Φλοσκάκης. Στη σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου, το «παρών» έδωσε και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.