Επικαιρότητα

23/05/2024
Σύσκεψη στην Κοζάνη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς. Με την αντιπυρική περίοδο να έχει, ήδη, τεθεί σε ισχύ, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέβη στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού που βασίζεται φέτος στο νέο δόγμα πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση στα έκτακτα συμβάντα. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, τα μέτρα που έχουν ληφθεί φέτος για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και οι ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενίσχυση των υποδομών της Πολιτικής Προστασίας, καθώς όπως είπε ο κ. Υφυπουργός «βρισκόμαστε σε ένα στάδιο ριζικής αναμόρφωσης της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, όχι μόνο ως προς τον επιχειρησιακό βραχίονα, το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά ως προς το σύνολο του Μηχανισμού. Βασικό εργαλείο γι’ αυτό το μεγάλο έργο είναι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ». Ο κ. Τουρνάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) που δημιουργήθηκε φέτος στην Κοζάνη και θα συνδράμει σε πρώτο χρόνο, δια αερομεταφοράς, σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα οι επίγειες δυνάμεις με τα υδροφόρα οχήματα. Παράλληλα, ζήτησε από όλους τους φορείς αυξημένη ετοιμότητα, στενή συνεργασία και καλύτερο συντονισμό, ώστε όλος ο Μηχανισμός να καταστεί πιο αποτελεσματικός. Από τη στιγμή της έγκαιρης ανίχνευσης και συναγερμού έως την αντιμετώπιση και καταστολή της δασικής πυρκαγιάς. Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος ΠΣ Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων ΠΣ με έδρα τα Ιωάννινα Υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης, οι Διοικητές Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών της Δυτ. Μακεδονίας, ο Διοικητής 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Κοσμάς Καλμανίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Σπανούδης, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Πάνος Κεπαπτσόγλου, Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι Δασικών Υπηρεσιών, εκπρόσωποι ΔΕΔΔΗΕ και εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε επιπλέον τις εγκαταστάσεις της μονάδας Ε.ΜΟ.Δ.Ε. στην Κοζάνη, τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών – Πυροσβεστική Ακαδημία στην Πτολεμαΐδα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Φλώρινα.

23/05/2024
Υπεγράφη σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, η σύμβαση προμήθειας τριών ελικοπτέρων μεσαίου τύπου Leonardo AW139, συνολικού κόστους 65,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την ανάδοχη εταιρεία την ιταλική Leonardo, με φορέα υλοποίησης του διεθνούς διαγωνισμού το ΤΑΙΠΕΔ

22/05/2024
«Κοινοποίηση πινάκων επιτυχόντων - επιλαχόντων για κάλυψη εκατόν πενήντα μίας (151) κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης στο Πυροσβεστικό Σώμα»

22/05/2024
«Διενέργεια πανελλαδικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη εξήντα τριών (63) κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης στο Πυροσβεστικό Σώμα από επιτυχόντες- επιλαχόντες διαγωνισμού - Ενημέρωση υποψηφίων»

21/05/2024
Το Πρώτο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στη «Συμπεριφορά της Φωτιάς σε Κλειστούς - Διαμερισματοποιημένους Χώρους» (CFBT-Compartment Fire Behavior Training) ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε δύο (2) εκπαιδευτικές σειρές τον Απρίλιο και το Μάιο του 2024.

20/05/2024
«Κοινοποίηση πινάκων επιτυχόντων - επιλαχόντων για κάλυψη διακοσίων εξήντα πέντε (265) κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης στο Πυροσβεστικό Σώμα»

20/05/2024
«Διαδικασία κάλυψης κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης»

20/05/2024
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την άμεση, μαζική και συντονισμένη κινητοποίηση όλων των φορέων σε περίπτωση πυρκαγιάς στο όρος Αιγάλεω.

20/05/2024
Σήμερα, Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας συναντήθηκε στην αίθουσα V.I.P. του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ.

20/05/2024
«Κοινοποίηση πίνακα προσλαμβανομένων ιδιωτών ως Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Πυροσβεστικό Σώμα για κάλυψη κενών θέσεων».

Εμφάνιση 1 - 10 από 1.464 αποτελέσματα.