Ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος του Ιωάννη γεννήθηκε το 1965 στην Πάτρα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1988 και το έτος 1997 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Φοίτησε το 2002 στη Σχολή Πολιτικής Προστασίας στη Valabre της Γαλλίας, το 2003 στη Σχολή Ορειβασίας και στη Σχολή Αναρρίχησης του Ε.Ο.Σ Πατρών, το 2004 παρακολούθησε το Σχολείο Αντιμετώπισης Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών Πυρηνικών Απειλών, το 2005 εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και το 2011 αποφοίτησε από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού «κατ’ επιλογήν», έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων του Χρυσού Σταυρού Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα και του Ταξιάρχη Τιμής.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αεροδρομίου Αράξου, στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών, ως Yποδιοικητής της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βιομηχανικής Ζώνης Πατρών.

Τον Ιανουάριο του 2017 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας.

Τον Φεβρουάριο του 2018 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα.

Έλαβε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και στην κατάσβεση μεγάλων αστικών και δασικών πυρκαγιών. Ως Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην κατάσβεση δεκάδων δασικών πυρκαγιών με κυριότερες αυτές στην Άρλα Αχαΐας, ενώ είχε τον συντονισμό στα Ροδινά Ζαχάρως, στους Ταξιάρχες, στα Αμπέλια Χρυσοβίτσας Αιτολωκαρνανίας. Μετέπειτα ως Συντονιστής Επιχειρήσεων ηγήθηκε των πυροσβεστικών δυνάμεων σε πληθώρα δασικών πυρκαγιών με συμαντικότερες αυτές στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στο Ζεμενό Κορινθίας, στο Γεράκι και στην Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας και τέλος στην Κεφαλλονιά.