Επιστροφή

Αναδημοσίευση Δελτίου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα:Συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020

Υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13/12/2018, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό κατά την χειμερινή περίοδο 2019-2020.

Σκοπός της συντονιστικής σύσκεψης ήταν η ετοιμότητα φορέων χειμερινής συντήρησης για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο, ενόψει της χειμερινής περιόδου, καθώς και η συνεργασία τους στην από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων για την αποφυγή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ, Π.Σ. και εταιρειών παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στην συμβολή των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, τα οποία μπορεί να προκύψουν από χιονοπτώσεις και παγετό.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την συμμετοχή τους και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι: “η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων είναι κομβικής σημασίας, προκειμένου την ώρα της κρίσης ο καθένας να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στον χρόνο που πρέπει”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν o Διευθυντής Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ), του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καθώς και από τις εταιρείες Αττικές Διαδρομές Α.Ε., Εγνατία Οδός Α.Ε., Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε., Μορέας Α.Ε., Νέα Οδός Α.Ε., Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής της εγκυκλίου της ΓΓΠΠ που εκδόθηκε χθες 12/12/19 «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό», όπου προσδιορίζονται με σαφήνεια οι ρόλοι και αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων φορέων πολιτικής προστασίας σε έργα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό και παρέχονται συντονιστικές οδηγίες για την από κοινού αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

fireservice