Επιστροφή

Αναδημοσίευση του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την επίσκεψη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην Πυροσβεστική Ακαδημία

 

19-10-2018: Επίσκεψη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στην Πυροσβεστική Ακαδημία

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, επισκέφθηκε την Παρασκευή την Ελληνική Πυροσβεστική Ακαδημία.

Την Υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, καθώς επίσης και ο Διοικητής της Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης.

Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για θέματα σχετικά με τη λειτουργία της, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με δόκιμους πυροσβέστες.

Ταυτόχρονα, εξήρε την ποιότητα αλλά και τη συνειδητοποίηση των δοκίμων, γεγονός που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογική βάση εισόδου στην Ακαδημία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα υψηλά στάνταρ της Ακαδημίας σε επίπεδο εκπαίδευσης και συνθηκών διαβίωσης, επισημαίνοντας πως «οι νέοι και οι νέες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι η ελπίδα της χώρας, επενδύουμε σε αυτά τα παιδιά για να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και την εν γένει διαμόρφωση κουλτούρας πολιτικής προστασίας».

fireservice