Επιστροφή

Άσκηση πεδίου "ΑΡΓΩ 2017" από τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λιμένα Πειραιά

Άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία «ΑΡΓΩ 2017» πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Μαρτίου, στην Ηετιώνεια Ακτή του Λιμένα Πειραιώς.

Επρόκειτο για Άσκηση Ετοιμότητας του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Πειραιά, η οποία αφορούσε στην εκδήλωση πυρκαγιάς στον πρωραίο χώρο φόρτωσης εμπορευμάτων – εκθεσιακός χώρος του πλοίου HELLAS LIBERTY- ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Σύμφωνα με το σενάριο, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον πρωραίο χώρο φόρτωσης εμπορευμάτων, από βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ενός ατόμου και την επέκτασή της σε γερανό που βρίσκεται στην προβλήτα. Στόχος της άσκησης ήταν η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αποτελεσματικότητας, επικοινωνίας και συντονισμού του εμπλεκόμενου προσωπικού.

Για την υλοποίηση της άσκησης συνεργάστηκαν: η Διοίκηση Π.Υ. ΠΕΙΡΑΙΑ, ο 5ος Πυροσβεστικός Σταθμός Λιμένα Πειραιά, ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Πειραιά, το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, το Πλωτό μουσείο – HELLAS LIBERTY, ενώ προσομοιώθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και το Ε.Κ.Α.Β.

fireservice