Επιστροφή

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την Αρχαία Ολυμπία

«Στο σημείο αυτό λίγο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στο Μουσείο, και λίγο έξω από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, διεξάγεται από το βράδυ μια μάχη σώμα με σώμα, προκειμένου να περιορίσουμε την πυρκαγιά ώστε να προστατεύσουμε την περιοχή και να παραμείνει ακέραιος ο αρχαιολογικός χώρος και φυσικά και η πόλη.

Αυτή τη στιγμή πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται μέσα στη φωτιά και προσπαθούν να την περιορίσουν και να την οριοθετήσουν, ώστε να μην επεκταθεί στον αρχαιολογικό χώρο. Ταυτόχρονα διαθέτουμε πολλά εναέρια μέσα, προκειμένου να προσβάλλουμε τη φωτιά και να κλείσουμε αυτό το μέτωπο, καθώς έχουμε ανοικτά και άλλα μέτωπα.

Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες, που με αυτοθυσία, μέσα στη φωτιά, δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό. Τους αξίζουν πολλά, τους χρωστάμε πολλά. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη όλη τη μέρα, προκειμένου να περιορίσουμε όλα τα μέτωπα και να σβήσει η φωτιά. Είναι δύσκολες οι συνθήκες. Είναι εξαιρετικά ειδικές οι συνθήκες τις οποίες δεν συναντάμε συχνά. Ωστόσο, και σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων το οποίο εφαρμόζουμε.

Εύχομαι να είναι όλοι καλά και να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξεπεράσουμε αυτό το κακό, αυτές τις ακραίες συνθήκες και τελικά να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον».

Σημείωση: Η δήλωση θα δοθεί με POOL από ΕΡΤ

fireservice