Επιστροφή

Δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης της Αλβανικής Δημοκρατίας

Φωτογραφία

Δύο πυροσβεστικά οχήματα (τύπου STAYER 680 M3, χωρητικότητας 2.500 λίτρων) με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους παραδόθηκαν σήμερα 16 Ιουλίου, από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης της Αλβανικής Δημοκρατίας. Η δωρεά αυτή εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα και αποβλέπει στην ενίσχυση των υπηρεσιών πυρόσβεσης των παραπάνω δήμων. Η παράδοση των οχημάτων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, στα Ιωάννινα, παρουσία του Υπαρχηγού Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Δημοσθένη Αναγνωστάκη.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Αλβανικής Δημοκρατίας παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Pervin Gjikuriα, ο Δήμαρχος Δήμου Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δρόπολης Μιχαήλ Μάνος και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρόπολης Αλκιβιάδης Κώστας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας - Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Παπαευθυμίου και ο Διευθυντής Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα παραβρέθηκαν ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα την Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος ΠΣ Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ. Ν. Ιωαννίνων Πύραρχος Απόστολος Βασδέκης, οι Διοικητές των 1ου , 2ου και 3ου Πυροσβεστικών Σταθμών Ιωαννίνων, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηγουμενίτσας και Κόνιτσας.

fireservice