Επιστροφή

Δωρεά πυροσβεστικού εξοπλισμού από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία

• Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Είναι το δικό μας «αντίδωρο», το ευχαριστώ στους πυροσβέστες για το μεγάλο έργο τους, τις προσπάθειές τους χειμώνα – καλοκαίρι να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες»

Το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στηρίζει έμπρακτα η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). Αυτή τη φορά ενισχύοντας τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης με πυροσβεστικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας και συγκεκριμένα:

α. δέκα (10) αναπνευστικές συσκευές Ανοιχτού Κυκλώματος

β. δέκα (10) συνθετικές φιάλες ατμοσφαιρικού αέρα και

γ. δέκα (10) προστατευτικά καλύμματα φιάλης

Τον εξοπλισμό παρέδωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συνοδευόμενος από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Ζησάκο.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου, που μετά από ομόφωνη απόφαση προχώρησε στην αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού, τον οποίο δώρισε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, και πρόσθεσε ότι, «… η αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει, σέβεται και τιμά το δύσκολο έργο που επιτελεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο αγωνίζεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την κατάσβεση δασικών και αστικών πυρκαγιών και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, προστατεύοντας τις πόλεις και τους πολίτες. Μεταφέρουμε το ευχαριστώ της αυτοδιοίκησης στο μεγάλο έργο που κάνετε για χρόνια. Είναι ένα μικρό αντίδωρο στις δικές σας καθημερινές υπηρεσίες, γιατί το ξέρετε καθώς εισπράττετε την αγάπη του κόσμου, ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει πολλούς και στέρεους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες, με τις πόλεις μας και τους πολίτες μας. Το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι το Σώμα που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς, να αισθάνονται σίγουροι τις περιόδους του καλοκαιριού με τις δασικές πυρκαγιές, αλλά ακόμη και το χειμώνα με τις αστικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες και με όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε μια εποχή μάλιστα που χαρακτηρίζεται πλέον από την κλιματική κρίση και όχι απλά κλιματική αλλαγή και τα καιρικά φαινόμενα είναι διαρκώς εντονότερα, η σημαντικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη σημασία».

Απευθυνόμενος στους πυροσβέστες τόνισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας που είναι ανθρώπινο και απολύτως ειλικρινές» .

Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης, παρουσία στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος τόνισε: «Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για την πρωτοβουλία της να ενισχύσει και να στηρίξει για άλλη μια φορά το Πυροσβεστικό Σώμα. Είστε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε και αυτό το εκτιμούμε ιδιαίτερα, καθώς μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας για να προστατεύουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δεσμεύτηκε πως η διαρκής προσφορά της αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί και στο μέλλον, σε μια προσπάθεια να καλύπτονται ως ένα βαθμό οι ανάγκες του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος στην καθημερινότητά του.

fireservice