Επιστροφή

Εκδήλωση αφιερωμένη στην προσφορά του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας & Θράκης

Με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου διοργανώθηκε τη Δευτέρα  02 Δεκεμβρίου στο Διοικητήριο από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας & Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, εκδήλωση αφιερωμένη στην προσφορά του προσωπικού του  Πυροσβεστικού  Σώματος που υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας & Θράκης και των μελών 24 εθελοντικών ομάδων του Ν. Θεσσαλονίκης. 

            Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας & Θράκης Θεόδωρος Καράογλου επιβράβευσε την άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τον άψογο επαγγελματισμό και τη διάθεση για αδιάκοπη προσφορά των ανδρών και των γυναικών που, ως ισχυρός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κατά την αντιπυρική περίοδο. Όπως τόνισε στην ομιλία του, φέτος αν και οι πυρκαγιές ήταν διπλάσιες σε σχέση με την περσινή αντιπυρική περίοδο, τα καμμένα στρέμματα δασικής έκτασης ήταν λιγότερα, δείγμα της προσπάθειας των πυροσβεστών και των εθελοντών.

            Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι στοίχημα της Γενικής Γραμματείας είναι η προστασία των ανθρωπίνων ζωών και των περιουσιών των πολιτών. " Το ζήτημα της διάσωσης κάθε Έλληνα πολίτη και το αίσθημα της ασφάλειας που πρέπει να έχει, έχει να κάνει με ένα στοίχημα ζωής καθημερινό, ένα στοίχημα ευθύνης και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνης μας αυτή», επισήμανε στην τοποθέτηση του.

            Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος την τιμητική διάκριση παρέλαβε από τα χέρια του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας & Θράκης Θεόδωρο Καράογλου ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος ΠΣ Σπύρος Βαρσάμης.

            Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η απονομή τιμητικών πλακετών στους συγγενείς του Πυρονόμου Τσαλή Δημήτρη και του Πυρονόμου Σάββαρη Σάββα, οι οποίοι "έπεσαν" εν ώρα καθήκοντος, την 1η Μαρτίου 2019 και στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 αντίστοιχα. Προς τιμή των δύο ανδρών κρατήθηκε στη μνήμη τους ενός λεπτού σιγή.

            Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση τιμητικών διακρίσεων σε εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες βραβεύθηκαν για την πολυεπίπεδη προσφορά τους.

            Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Διοικητές των ΠΕ.ΠΥ.Δ Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Δημήτριος Κοντογιάννης καθώς και Διοικητές και προσωπικό από Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας και τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Θεσσαλονίκης.

fireservice