Επιστροφή

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, για την εορτή της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου

Φωτογραφία

 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές/ριες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες/ριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.

Εορτάζουμε, σήμερα, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, μια ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία της Ελλάδας. Θυμόμαστε μια κορυφαία στιγμή του έθνους μας. Ενός έθνους, που δε συμβιβάστηκε ποτέ με τις έννοιες της υποταγής, της υποδούλωσης, της τυραννίας και του ολοκληρωτισμού.

Τιμούμε τους ηρωικούς υπερασπιστές της πατρίδας μας, οι οποίοι με μόνα όπλα τους την ψυχή και τη γενναιότητα, κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα στις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της φασιστικής Ιταλίας στο μέτωπο της Αλβανίας, πολέμησαν με σθένος τις σιδηρόφρακτες στρατιές του Χίτλερ και έλαβαν μέρος στην εποποιία της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στη σκληρή γερμανική κατοχή.

Εμπνεόμαστε από τις υψηλές αξίες των προγόνων μας, τον αγνό πατριωτισμό, το πνεύμα αυταπάρνησης, την αφοσίωσή τους στο καθήκον, για να ανταποκριθούμε στις επιταγές της εποχής μας.

Το 1940, ο αγώνας του λαού μας ήταν για τη διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Σήμερα, ο αγώνας μας έχει ως στόχο την επίτευξη των οραμάτων της παγκόσμιας κοινότητας, που αφορούν πλέον όχι μόνο την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του Περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί στον πλανήτη η κλιματική αλλαγή.

Ενόψει αυτών των προκλήσεων, οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο, ειδικά για μας τους πυροσβέστες, αποτελούν και μια αφορμή για αφύπνιση, βαθύτερο προβληματισμό και εγρήγορση. Μια υπόμνηση της υποχρέωσής μας να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να καταστούμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των κάθε είδους κινδύνων που απειλούν σήμερα τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ‘40.

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

fireservice